کریمی در هشتمین «همایش ملی قیام تاریخی عاشورا از دیدگاه اهل سنت» در شهرستان خاش
مودت به اهل بیت واجب است
ماموستا عبدالسلام کریمی؛ مشاور رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیت های دینی و مذهبی در هشتمین «همایش ملی قیام تاریخی عاشورا از دیدگاه اهل سنت» که در شهرستان خاش برگزار شد گفت: اگر مودت و عشق و علاقه به اهل بيت واجب است پس جزئي از ايمان است.
به گزارش انسجام ملی، ماموستا عبدالسلام كريمي صبح امروز در هشتمین «همایش ملی قیام تاریخی عاشورا از دیدگاه اهل سنت» در شهرستان خاش از استان سیستان و بلوچستان، شركت نمود.
در اين همايش به ترتيب حضرت أیت الله مهامی؛ نماینده ولی فقیه در استان، ماموستاعبداسلام كريمي؛ مشاور رئيس جمهور در امور اقوام و اقليتهاي ديني و مذهبي، مولوی مفتی قاسم قاسمی؛ مسیول دارالافتا دارالمکی زاهدان، مولوی عبدالستار حسین زهیی؛ امام جمعه مسجد حنفای خاش، دکتر رحمدل بامری،؛ معاون سیاسی اجتماعی استاندار، ایوب والی زهیی؛ از معتمدین استان، سردار ولی محمد کرد؛ از سرداران قوم کرد و معتمدین شهرستان خاش، حجت الاسلام دهقان؛ امام جمعه شیعیان شهرستان خاش، سخنراني ايراد نمودند.
دكتر عبدالسلام كريمي گفت:
بر اساس آيه ۲۳ سوره شوري:
قُلْ لا أَسْئَلُکُمْ عَلَيْهِ أَجْراً إِلاَّ الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبي، خداوند به رسولش امر مي كند به امت و بشريت اعلام كن كه هيچ چيز از شما نمي خواهم جز عشق و علاقه به نزديكان پيامبر. بر اساس اين آيه قربي يعني اهل بيت كه خواص پيامبر هستند. شيعيان اهل بيت پيامبر را پنج تن آل عبا مي دانند ولي اهل سنت همسران مكرمه پيامبر را هم جزء اهل بيت پيامبر ميدانند. اينها خواص پيامبر هستند.
عشق و علاقه به اهل بيت پيامبر مطالبه خداوند و رسولش است. چيزي كه خداوند و رسولش از ما طلب كنند واجب است پس مودت و عشق و علاقه به اهل بيت واجب است. اگر مودت و عشق و علاقه به اهل بيت واجب است پس جزئي از ايمان است. پس خط كشي و شيعه و سني كردن درست نيست.
هركس خداوند و رسول خداوند را دوست دارد باید محب اهل بیت باشد. ايمان كسي كامل نميشود الا به مودت به پيامبر و خاندان پيامبر. پس اين مطالبه خداوند و رسول خداوند جزئي از ايمان است و براي ما مسلمانان اطاعت از مطالبات خدا و رسولش واجب است.
كريمي گفت: پيامبر در خصوص امام حسن (ع) و امام حسين (ع) فرمود: اينها فرزندان دختر من و فرزندان من هستند. سپس فرمودند: اللَّهُمَّ إِنِّي أُحِبُّهُمَا فاحبهما و أُحِبّ مَنْ یحَبَّهُمَا؛ خدايا! اینها را دوست دارم، تو نيز آن دو را دوست بدار و نیز دوستداران شان را هم دوست بدار.
در ادامه دکتر کریمی بیان داشت: این سخن پیامبر (ص) خطاب به اهلبیت (ع) در منابع معتبر اهلسنت نیز وجود دارد که میفرماید: من دوست دوستان شما و دشمن دشمنان شمایم: «حَرْبٌ لِمَنْ حَارَبْکمْ، وَ سِلْمٌ لِمَنْ سَالَمْکمْ.... كه اين حديث با اختلافات اندكي در منابع شيعه و سني آمده است.
كريمي افزود: پيامبر فرمودند: حُسَيْنٌ مِنِّي وَ أَنَا مِنْ حُسَيْن، مگر مردم شك داشتهاند كه حسين فرزند پيامبر و نوه ايشان است؟ پس پيامبر با بيان حسين از من و من از حسين هستم يك نيت بزرگ داشتند. پيامبر در اصل با بیان اين حديث قصد دارند به ما مسلمانان بفرمايند كه راه حسين راه من است، اعتقادات حسين اعتقادات من است، دوست حسين دوست من و دشمن حسين دشمن من است و شمشير كشيدن مقابل حسين شمشير كشيدن مقابل من است. در ادامه مي فرمايد،: حسين سبط، سبط فقط به معني فرزند نيست، معني ديگر آن گروه و امت است. اين يعني حسين امتي است همانطور كه خداوند در قرآن فرمودند: ابراهيم امتي است براي ما و امام راحل هم در خصوص شهيد بهشتي فرمود: شهيد بهشتي ملتي است براي ما. پس اين يك ساختار و یک مکتب است و نباید خط كشي کرد و حسین را منحصر به يك مذهب ساخت.
امام حسين (ع) الگوي آزادگان جهان است نه منحصرا مسلمانان. ماهاتما گاندي ميگويد چيزي براي اصلاح كشور نداريم جز راه و روش حسين. نويسندگان مسيحي مي گويند اگر حسين از ما بود در هر كوي و برزني موكب بر پا مي كرديم و همه عالم را با نام حسین به مسيحيت دعوت مي کردیم.
مشاور رئيسجمهور در ادامه گفت: حسين پيرو ميخواهد، مداحان ما دنبال اين نباشند كه فقط اشك مردم را در آورند. هدف از زيارت امام حسين، آموختن راه حسين به زائران باشد. حركت امام حسين فراتر از عقل و منطق است. حركت امام حسين مبتني بر عشق است. امام حسين براي اصلاح اما و امر به معروف و نهي از منكر به همراه خانواده به نداي مردم لبيك گفت تا حكومت عدل الهي برقرار كند. او رفته بود تا دست مردم را بگيرد و هدف او جنگ نبود و الا با خانواده نميرفت!. امام حسين در نامهاي مينويسند إنا أهل بيت النبوة و معدن الرسالة و يزيد رجلٌ فاسق شارب الخمر؛ یعنی چون يزيد فاسق است، حق ولايت ندارد. امام حسین بیعت با ظلم را نپذیرفتند.
كريمي گفت: نه امام حسين، نه پدر امام حسين، نه جد امام حسين، نه فرزندش به ما نياز ندارند. اين ما هستيم كه نيازمندیم در شهادت و ولادت ايشان از فضایل و اخلاق حسنه حضرت بگوييم تا عشق حسين در دل ما جا بگيرد و مسير تعالی و تکامل را بیابیم و آن را بپیماییم.
كريمي ادامه داد: امور دنيا به دو دسته تقسیم میشوند، امور مادي - جسماني كه كهنهپذير است و از بين مي رود و امور معنوي - روحي كه منحصر به زمان و مكان نيست و هر چه بيشتر واكاوي كنيم دقت و نياز ما به آن بيشتر ميشود مانند نياز به خورشيد كه هرچه بيشتر در مورد خورشيد واكاوي شود ارزش خورشيد نمايان تر مي شود. مگر ميتوانيم بگوييم در مورد پيامبران ديگر سخن نگوييم، علما وارثان پيامبران و در نهايت وارث پيامبر اسلام هستند. ما كاري به زمان نداريم و خداوند شهادت دادهاند كه حسين زنده است. خداوند تاکید کرده است که شهيدان زنده هستند و يكي از شاخص ترين شهيدان امام حسين (ع) است. پس از حسين ميگوييم تا در مقابل ظالم بايستيم. یکی از ثمرات آن، پیروزی انقلاب ما در سال 1357 بود.. واقعه كربلا به عنوان دانشگاهی در همه زمانها الگويي براي همگان است. یعنی: حسین بن علی الگوی رهبران، عباس بن علي الگوي ايثارگران، علي بن حسين الگوي جوانان، قاسم بنالحسن الگوي عاشقان، حبیب بن مظاهر الگوی ریش سفیدان، مسلم بن عقيل الگوی سفیران، مادر وهب الگوی زنان عالم هستند و همچنین کربلا در کربلا می ماند اگر زینب نبود.
ماموستا دكتر كريمي افزود: بعد از گذشت 43 سال از انقلاب باز هم شعار ما همان شعار سال 57 يعني استقلال، آزادي، جمهوري اسلامي است. از بركات اين انقلاب آن است كه سال 54 یا 55 يك ايراني حق اهانت به سگ آمريكايي را نداشت و بعد از انقلاب با صلابت هر چه تمام تر امام راحل انقلاب ميفرمايد، آمريكا شيطان بزرگ است و هيچ غلطي نميتواند بكند.
كريمي ادامه داد: ترامپ و هيچ كدام از اعضاي كابينهاش جرأت نكردند بگويند ايران گاو شيرده است و از آن استفاده کنیم!
شیخ رضا طالبانی از شاعران کُرد در شعر عاشورايي خود مي گويد:
لافَت از عشق حسین است و سرت بر گردن است،
عشقبازی، سر به میدان وفا افکندن است.
گر هواخواه حسيني ، ترك سر كن چون حسين
شرط اين ميدان به خون خويش بازي كردن است
سني ام ، سني ، و ليكن حب آل مصطفي
دين و آيين من و آباء و اجداد من است
شيعه و سني ندانم ، دوستم با هركه او
دوست باشد، دشمنم آن را كه با او دشمن است »
اين شعر نشان مي دهد امام حسين شيعه و سني و كرد و لر ندارد. امام حسين قيام كرد براي اسلام و اصلاح وضعیت زندگی فرهنگی و اجتماعی مردم و همچنین به جهت فراهم كردن بستري مناسب براي عمل به احكام دینی و تشخيص واجبات و محرمات.